tiistai 25. syyskuuta 2012

Beetroot, egg, anchovies - Punajuuri, muna, anjovis


This is my 10th posting and second dish with beetroot. I love beetroot, not that pickled one which has been served at school etc. Beetroot freshly grated, boiled beetroot, beetroot baked in oven, beetroot in baking. It gives colour to plate and bread dough. It moistens chocolate cakes and brownies. 

Tämä on 10. kirjoitukseni ja toinen punajuuriruoka. Rakastan punajuurta, en sitä etikkaista säilykettä, jota tarjotaan kouluissa jne. Punajuuri raakaraasteena, keitetty tai uunissa paahdettu punajuuri. Punajuuri leivonnassa. Se antaa väriä lautaselle tai leipätaikinaan. Se tekee suklaakakuista ja brownieseista meheviä.

Today it didn´t rain in the afternoon, surprise! I went to our kitchen garden and picked up some beetroot and handful of chives. I carefully washed the beetroot and put them boiling. Meanwhile I made dressing. I boiled for 7 minutes, just right. 

Tänään ei satanut iltapäivällä, yllätys yllätys! Menin kasvimaalle ja nostin muutaman punajuuren ja nappasin mukaan myös nipun ruohosipulia. Huolellisen pesun jälkeen punajuuret kiehumaan. Tällä välin tein kastikkeen. Munia keitin 7 minuuttia, juuri sopivasti.

I cut beetroot and eggs to wedges and placed some anchovies among them. Hot mustard dressing and some chives finished the dish. Served with homemade malt bread. I´m certainly using this recipe again, yummy!

Punajuuret ja munat lohkoiksi ja sekaan anjovisfileitä. Tulinen sinappikastike ja ruohosipuli kruunasivat annoksen. Nautittiin kotitekoisen mallasleivän kera. Myös tämä resepti tulee jäämään käyttöön, nam!

If you started to think how would beetroot go to baking, here´s link to Hugh´s  chocolate and beetroot brownies.

Jos jäit miettimään, miten punajuuri sopii leivontaan, tässä on linkki Hugh´n suklaa ja punajuuri brownies-reseptiin (englanninkielinen).


3 kommenttia:

  1. Nam! Onko tuo se samainen resepti, jolla teit niitä aivan ihania brownieseja, joita toit meille silloin kerran?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän se resepti on. Käytin tänään raakaa punajuurta hienoksi raastettuna ja tuli mielestäni vieläkin herkullisempaa :)

      Poista
  2. Herkullista, molemmat :)

    VastaaPoista