perjantai 24. toukokuuta 2013

Whitefish, garlic, leaves - Siika, valkosipuli, salaatinversot


In his book HFW uses sardines for this dish. As we don't live in England and not even seaside here in Finland, freshest fish we get is from lake. I went shopping groceries today and there was small whitefish caught from Lake Vesijärvi by which we live.

Kirjassaan HFW käyttää sardiineja tähän ruokaan. Koska emme asu Englannissa, emmekä meren äärellä täällä Suomessa, tuorein kala mitä saamme on järvikalaa. Menin tänään ruokaostoksille ja löysin tuoretta Vesijärvestä kalastettua pikkusiikaa. 

Whitefish isn't oily fish but I used it anyway. I just added bit more oil to the roasting pan. You'll get the recipe here. This dish would be juicier with oily fish but it was great like this too. 

Siika ei ole rasvainen kala, mutta käytin sitä joka tapauksessa. Lisäsin vain hieman enemmän öljyä paistovuokaan. Englanninkielinen resepti löytyy täältä. Rasvainen kala olisi ollut mehukkaampaa, mutta erittäin hyvää tämä oli näinkin. 


1 kommentti:

  1. Looks lovely - I need to cook more fish, I only ever seem to cook smoked haddock!

    VastaaPoista